Martin Hamstra

Al meer dan 20 jaar beroepsmatig klokkenmaker

Het Uurwerk repareren klokken klokkenmaker overijssel veilingen
HET UURWERK KLOKKENMAKERIJ ALMELO WINKELPAND 1
HET UURWERK KLOKKENMAKER ALMELO HENGELO TWENTE MARTIN

In 1967 werd hij als het ware geboren en getogen tussen de klokken.  Als zoon van een 2e generatie klokkenmaker op rij werd hij al in zijn jonge kinderjaren besmet met het klokkenvirus. Vader Hamstra restaureerde in de jaren '70 van de vorige eeuw veel Franse comtoises, pendules en Friese stoel- en staartklokken welke in die tijd geliefde klokken waren in de Nederlandse huishoudens.

Op 14 jarige leeftijd hielp hij zijn vader mee met de eerste eenvoudige demontage en schoonmaak werkzaamheden aan diverse soorten klokken en werd hiermee de basis gelegd om zich verder te ontwikkelen in het vak repareren/restaureren van klokken.  

Na zijn militaire dienst koos hij aanvankelijk voor een ander beroep maar besloot medio het jaar 2000, op advies van zijn vader, om van zijn hobby zijn werk te maken en in de klokkenwereld voor zichzelf te beginnen.
Voor dit advies is hij zijn vader nog dagelijks dankbaar.

In de eerste jaren heeft hij vanuit zijn destijds nieuw gebouwde atelier aan huis gewerkt, echter werd deze ruimte na 4 jaar te klein en werd er een Karakteristiek winkelpandje, een van oorsprong brood - koek en banketbakkerij, aan de Ootmarsumsestraat in Almelo gevonden. Hier volgden 16 mooie jaren waarbij vele duizenden reparatie- en restauratieprojecten werden gerealiseerd en Klokkenmakerij Het Uurwerk een gevestigde naam was geworden.

Tijdens de 1e Covid-19 lockdown in het voorjaar van 2021 deed zich echter een geweldige kans voor. Op nog geen steenworp afstand van zijn woonadres kon hij een ruimer winkelpand bemachtigen welke nog beter voldeed om zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Gezien de onzekere periode van dat moment heeft hij uiteindelijk toch besloten om deze verhuizing mogelijk te maken en is de winkel op de hoek Violierstraat / Deldensestraat 33 in Almelo op 1 september 2022 open gegaan. 

LOGO UURWERK KLEIN 2022 V2

Bij Klokkenmakerij Het Uurwerk staat eerlijkheid, service en uw tevredenheid vooraan.
Voor kleine reparaties óf grote restauratie-
projecten kunt u bij ons terecht.

Adres. Deldensestraat 33  
             7601RX Almelo
             Nederland            
Mail.    hetuurwerk@gmail.com
Tel.       +31 (0)546-493127

© Klokkenmakerij 'Het Uurwerk' 2024 - Privacybeleid

Website ontworpen door mediamuistwente.nl